Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 11. 2008

1. výcvikový víkend Lužany u Jičína 3. - 5. října 2008

Tak, je pátek 3. října, krátce po 13 hodině a my vyrážíme na cestu směr Lužany u Jičína.. Cesta celkem v pohodě, holky spali.. V Mělníku jsme se zastavili ještě v Tescu (plánovaná zastávka na dokoupení zásob), ale potom jsme se dostali do kolony, tak jsme se trochu zdrželi..  O všem jsem smskou informovala jednu z našich organizátorek, Ivetu, takže když jsme konečně dorazili, už na nás čekala a ukázala nám naši chatku.. Měli jsme číslo 31, chatka měla "jméno" U STYDLÍNA, ale bohužel nás nenapadlo si ji vyfotit.. Respektive to jméno chatky.. :-(  Už fotečku máme, chatky i to jméno :-)

dscf6006.jpg

dscf6005.jpg

Chatka měla podkroví, kdy byly dvě postele a dvě postele byly dole..Po zkouknutí chatky, jsme se rozhodli, že budeme, i kvůli holkám, spát dole.. Trochu jsme si chatku upravili, srazili jsme postele k sobě..  Potom jsme dostali povlečení na postele, takže jsme měli o zábavu postaráno, protože jsme museli ještě vynést všechna zavazadla z auta a "vybalit".. Bonnie jsme postavili domeček, Karince přenesli pelíšek a holky se taktéž ubytovaly..

Obrazek

Vzala jsem holky ještě na procházku na louku pod chatkama, aby se po cestě trochu protáhli.. Dole už nějací spoluvýcvikáři byli, tak jsem holky pustila, aby se trochu rozhýbali.. 

Obrazek

Obrazek

Potom nás Iveta zavolala a šli jsme na výcvik.. První výcvik jsme měli s Lenkou.. Byly jsme myslím 4. Bonnie, potom cane corso Roxy, lousianský leopardí pes Atair (Atík) a foxteriér Arčí. Tomu se Bonnie v jednu chvíli nějak nezamnouvala, snad se dostala blízko němu, neví se, ale vystartoval po ní.. Naštěstí jeho panička zareagovala včas a Arčí dostal hned "za uši", že toto se nedělá.. Cvičili jsme základy, Bonnie krásně reagovala, i když bylo okolo plno pejsků (nejen cvičících) a cizí prostředí.. Když bylo odcvičeno, propustili nás a většina lidiček si zalezla do chat, protože byla příšerná zima.. Páníček nás vyfotil, když jsme se chystali dovnitř, panička si byla vypláchnout hrneček.. (Foceno mobilem)

Obrazek

Noc jsme přežili a v sobotu ráno jsme šli na výcvik poslušnosti jako první, spolu s půlročním štěnětem cane corso Roxy.. Opět s Lenkou..

Obrazek

Pak jsme měli ještě jeden výcvik, teda spíš socializační cvičení, kde se pejsci učili zvykat se na ostatní lidi a pejsky.. V sobotu se kolem poledne udělala hromadná fotečka všech účastníků, vzala jsem obě holky, ale páníček se fotit nechtěl.. 

Obrazek

Pak jsme měli "osobní volno", tak jsme se chtěli jet podívat do ZOO Dvůr Králové a taky se tam najíst, ale vstup do restaurace byl jen ze ZOO a vstup pro jednoho človíčka byl 110 kč a jednoho psa 25 kč.. A na prohlížení ZOO bychom čas neměli, protože jsme měli čas jen 2 hodiny, což vyšlo akorát hodina cesta (tam a zpět do Lužan) a hodina na jídlo.. Takže jsem jen venku před ZOO vyfotila páníčka s holkama.. :-D

Obrazek

Tak jsme se vrátili do jedné vesničky po cestě a najedli se tam.. Holky byly samozřejmě uvnitř s námi..

Sotva jsme se vrátili, sotva jsem se převlékla a už se opět shromažďovali účastníci na další výcvik.. Teda účastníci, my jsme byli opět jen s Roxy, ale druhá výcvikářka měla taky lekci.. Tentokrát nás měla Iveta.. Opět jsme jako "miminka" cvičili jen základy.. 

Obrazek

ODLOŽENÍ 

Obrazek

CHUZE U NOHY

Pak jsme měli chvilku čas, aby se na výcviku vystřídali všichni pejsci.. Před večerním cvičením jsme ještě dělali socializaci Atíkovi, protože tento pejsek byl nejvíc bázlivý a největší strach měl z mužů.. Takže jsme zapojili i páníčka a šel socializovat pejska.. Obrazek  

Bonnie jsme mezitím přivázali k uvazovacímu kolíku před chatkou, ale jakmile nás viděla odcházet, tak spustila koncert, který vydržel celou dobu, kdy jsme se všichni věnovali Atíkovi.. Následovala další lekce výcviku.. Opět jsme měli Lenku a tentokrát jsme využili i my jí.. Po výcviku jsme jí nechali, aby nám zkontrolovala zuby, což použijeme na výstavy.. Bonnie nadšená nebyla, ale zoubky ukázala..

Potom jsme se šli najíst do místní restaurace, ale protože nás tam bylo málo, tak vrchní nabízel pouze párky nebo klobásy.. Tak jsme si dali klobásy a byly moc dobré.. Holky seděli vedle paničky na lavici a hypnotizovaly talíře, aby jim hodily taky nějaké sousto.. Ale asi hypnotizovaly špatně..  Ještě když jsme jedli, tak se do restaurace přihrnuli další lidičky, včetně našich intruktorek.. A bylo o zábavu postaráno.. :-DObrazekObrazekObrazek

V neděli ráno jsme se asi všichni prožili šok, protože prostranství mezi chatkama a před chatkama bylo bílé.. Sníh ještě ne, ale jinovatka byla teda pořádná.. A ta zima.. Opět jsme se šli věnovat výcviku, všichni dohromady. Většina psů se "klepala" zimou, včetně Bonnie. Po výcviku jsem byli rozpuštěni, abychom si užili trochu okolí.. Byli jsme se projít s holkama.. Ještě jsme měli socializační cvičení, tak jsme socializovali a socializovali.. A jak jsme tak socializovali, tak hnědé fence amerického pitbulteriéra Suri se Bonnie asi nějak znelíbila a Bonnie "napadla".. Bylo to nečekané, čapla Bonnie packama kolem krku a začala vrčet.. Bonnie se však jen tak nedala a ukázala taky zuba, ale ani jedna panička na nic nečekala a začala tahat svou fenku k sobě.. Bonnie byla v rychlosti prohlédnuta, jestli není pokousaná a hned jsme zase cvičili.. Suri dostala od své paničky po "tlamě" a dostala košík, aby si moc nedovolovala a cvičilo se dál, všichni..

skupina1.jpg

skupina9.jpg

Pak nám bylo oznámeno, že další výcviky budou od 13:30, ale zrovna my jsme měly až od 14:30.. Takže jsme si opět zajili na oběd, tentokrát do Jičína.. Našli jsem restauraci  "U Anděla" na náměstí, kam nás pustili i s holkama.. Bonnie se rozvalila na paniččině vestě a chrupala..

Obrazek

Odpoledne se udělalo tak krásně, že v takové krásné počasí snad nikdo ani nedoufal.. Sluníčko svítilo, jako by nám chtělo vynahradit to ráno.. Než jsme se všichni shromáždili na výcvik, tak Ivetka tam pobíhala s foťákem a fotila a fotila.. 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

vybrala jsem jen malou část, většina jich je v albumu na rajčeti

Výcvik se vydařil, všichni pejskové se snažili.. Zase jsme byli ve skupině 4: Bonnie, Roxy, Atík a Annie, další leopardí pes..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po posledním výcviku se nám tak nějak všem nechtělo odjet.. Teda tak mi to připadalo.. Když jsem byla odevzdat klíčky od chatky, tak páníček na mě čekal, holky už byli v autě, tak se u "naší" chatky ukázala "takyspolubydlící", i když ta asi bydlela pod chatkou než v ní.. :-D 

Obrazek

Obrazek

Dostali jsme "Upomínkový list".

Obrazek

Holky, moc díky za víkend.. 

 Obrazek

V Luženech se sešli 3 bíglové: Brest, Karin a Nessie. Brest a Nessie jako účastníci výcviků, Karin jen jako doprovod..

V chatce vedle nás bydlela mladá bíglička Nessie.. Bonnie a Nessie si rozumněli, takže si dokázali vyhrát.. Nechávali jsme je tak dlouho, jak to bylo jen možné.. A tady je několik důkazů.. :-D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bonnie v Lužanech 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář