Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 11. 2008

Naše první výstava - Klubová - Praha (sobota 15. listopadu 2008)

Nastala sobota 15. listopadu 2008..

Panička se vzbudila ve 4 hodiny ráno a ne a ne usnout.. Pomalu sledovala hodiny, jak se blíží čas vstávání.. Nakonec budík přece jen zazvonil a všichni se začali probouzet.. Páníček z postele moc nechtěl, ani Karince se z pelíšku nechtělo, ale panička a Bonnie už to nevydrželi..

Bonnie s Karin se vypustili na zahradu, páníček se vytáhl z postele a začali dopřípravy na cestu.. Holky byly zase puštěny domu, nakrmeny - Karin svou obvyklou ranní dávku, Bonnie poloviční, protože kdyby nedostala vůbec, bylo by jí špatně a kdyby dostala plnou ranní dávku, nevíme, jestli by reagovala na pamlsky v kruhu..

Pak dostali holky obojky a kšíry, vzali se všechny tašky, pelechy a ostatní věci a nacpalo se to všechno do auta.. Jedna "sada" pelechů na sedadla, druhá do kufru na výstavu.. Holky byly připoutány a mohlo se vyrazit..

Cesta proběhla dobře, už jsme ani nebloudili, jak bývalo naším dobrým zvykem.. 

Zaparkovalo se, vytáhlo se z kufru nepřeberné množství věcí (zkusím to popsat a spočítat, co všechno jsme táhli, takže - boudička, židle velká, židlička malá, taška s pelechem pro Karin a dalšími drobnostmi, mezi ně patřili i paničky kalhoty na převlečení do kruhu, paničky kabelka a igelitka s ušima), které se pobrali do rukou a vyrazili jsme ke vchodu.. Panička si připravila vstupní list a očkovací průkazy a prošla do haly, kde se počkalo na páníčka, který si musel koupit vstupenku..

Obrazek

Pak jsme začali hledat  halu 6, kde se měla klubovka konat. Halu jsme našli, ale před námi měli jít ještě erdelteriéři a nakonec se ukázalo, že ještě afgánci, celkem 60 psů..

Postavili jsme Bonnie její "boudičku", Karince udělali pelíšek a už se objevila i naše chovatelka. :-) Uvítali jsme se my i Bonnie a pak už jsme koukali, kdo z pinčů se ještě ukáže. Nakonec se dostavili dvě další ségry, obě hnědé jako Bonnie..

Obrazek

Panička s Bonnie potom utekli do haly 1, ke kruhu č. 19, kde se vystavovali českoslovenští vlčáci a tam jsme se šli ukázat naší Martínce, kamarádce wolfms. Jelikož panička byla dost nervozní, tak ani moc nepokecala a zase obě mazali zpátky ke svému kruhu..

Tam jsme se dozvěděli, že se budeme přemisťovat..  A zrovna tam, odkud jsme se vrátili. Hala 1, kruh 19. Tak jsme se jako vlna pinčů stěhovali a nahrnuli do haly 1. Pak jsem zase vzdálila (asi jsem se šla podívat po stáncích) a když jsem se vracela, viděla jsem stát u "nás" mladou slečnu.. Sotva jsem došla k naší boudičce a pustila Bonnie na místečko, přišla ke mně a představila se.. No, přiznám se, že jsem ji hned nepoznala, ale byla to Zuzka (z.u.z.u.n.k.a)  (Přiznám se, že se stydím ještě dneska, že jsem ji nepoznala). Tak jsme se "seznámili" i osobně a pak se tam ukázala další člověk, Zuzky přítel Standa..

Pak se NĚCO stalo.. Zazvonil mi telefon a volala Lucka (larysekpitbul), že stojí venku a zapomněla si očkováky pro psiska.. Měla s sebou Badyho a Fly. Tak jsem poprosila chovatelku, že kdyby se dala klubovka do pohybu, at mi prozvoní. Pak jsme vzali obě holky, naše očkováky a vstupní list + vstupenku a vyrazili ven za Luckou. Chvíli po nás se tam ukázali i Zuzka se Standou. Tak jsme tam tak stáli a přemýšleli, jestli je možné dostat "sklerotika" Larýska s psiskama dovnitř, přitom jsme kecali, nechali psiska, aby si hráli.. teda hlavně Fly a Bonnie. Utekl nějaký čas, když někoho napadlo, jestli by nestačili známky o očkování. Larýsek je měla, ale v batohu.. Tak je vytáhla a přidělali se na obojky psům.. Badyho strčila do ruky Zuzce a Standovi, Fly "našemu" páníčkovi. A pak utekla dovnitř, aby si "pomocníci" pomoc nerozmysleli. Povedlo se nám projít, oba psi se vrátili k majitelce a my se vydali ke kruhu, kde se měla konat "klubovka"..

A EJHLE! Naše boudička opuštěná, ostatní pinčaři nikde.. Tak se panička s Bonnie šli podívat na původní místo, ale tam taky nic. Panička se docela "vyplašila" a začala volat mobilem chovatelce, ale ta to nebrala.. Ani po třetí, ani po čtvrtý.. Nakonec paničku něco napadlo a vytáhla "desky", kde jsou fotky Bonnie odmalička, kupní smlouva, atd a na kupní smouvě si našla i druhý telefon, který patřil manželovi naší chovatelky.. Tak poprvé a nic.. Na podruhé nám telefon zvedl a panička se dozvěděla, že klubovka se podruhý přesunula.. Tak jsme všechno sebrali a "hnali" se do haly 3.. Tam si panička "odskočila" za chovatelkou a ta se omlouvala, že na nás zapomněla :-D.. Potom, s její pomocí, jsme si vyzvedli desky a čekali, až na nás přijde řada..

 Jak jsme tak čekali, tak se u nás ukázali dvě Martiny (wolfms a malichernost), panička poletovala, takže si s nimi chvilku povídal páníček.. Panička pak dala Martince - wolfince dárek - obrysovou samolepku ČSV a uši pro její psiska.. Pak se obě rozloučili a my se zase "ponořili" do čekání.. No, ponořili, panička byla strááášně, ale strááášně nervozní, takže nevydržela sedět a pořád pobíhala, pobíhala a pobíhala. S Bonnie, občas i bez Bonnie.

Obrazek

Panička vytáhla obálku, kde byli dárky - samolepky a jednu z nich, samozřejmě německého pinče, odnesla i chovatelce, kterou tím překvapila.. :-D Pak se u nás ukázali a "usadili" další lidičky - Alča (ALVE) a kníračkama Fatimou a Širou, Verča (matochacek) s borderáčkem Badíkem a Zuzka (ráčková) bez pesy. A pak tam byl Pavel (pajka.motyka) s novou malamuťandou Maiou. No ta se trochu bála, ale jak jsem tak zjistila, byla na "zvykaný". Tak jsme se tam trochu pomíchali pejsky a já jsem se proběhla s Badíkem. Nevím, jestli to bylo lehčí nebo těžší než s Bonnie, je větší a lépe se ovládal. Ale pořád se ohlížel po paničce a moc se mu běhat nechtělo. Pak jsem vytáhla další "samolepky" a rozdala je: Alča malý kníráček, Verča husky, Zuzka malamut. A ještě uši pro pejsky. Holky se uším bránili, ale měli smůlu.. Kdyby si je nevzali, dostali by je psiska hned..

Pořád jsme tam pobíhali a fotili a blbnuli.. Panička si ale hlídala, jak to vypadá v kruhu a jestli se neblíží naše třída.. Panička se pak šla převléknout, protože nechtěla vystavovat v riflích. Když se vrátila, tak ji Bonnie vítala, jako by ji neviděla půl roku a ne 10 minut.. No jo, je to hold závisláček..  Páníček pořád nutil paničce něco k jídlu, ale ona nechtěla, žaludek byl jako na vodě, z nervů. Nakonec to vzdal a vymámil z paničky slib, že se půjdou najíst, až bude mít vystavování za sebou. .

Foto se Zuzkou, Fáťou a Širou

Obrazek

Společné fotečky

Obrazek

Obrazek

Bonnie se Zuzkou a "postoj"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ještě se u nás obejvili Lucka s Badym a Fly, Zuzka s přítelem a přivedli s sebou i Ivet (piškotku) s ovčandou Dixie. Lucce larýskový panička taky dala samolepku - pitbulteriéra, kterou pro ní měla přichystanou.

Obrazek

Nakonec se to přiblížilo, Bonnie doslala "výstavní" obojek a vodítko a obě se přichystali u vstupu do kruhu.. Jak jsme tak čekali, tak se u nás zastavila i chovatelka.. Krátce jsme si popovídali a pak už volali naše číslo.. Tak jsme vešli do kruhu, odevzdali zase desky, a za námi dvě Bonnie sestřičky. Šli jsme jako první, panička z toho měla příšerný strach, ale nakonec se to zvládlo.. Při běhu sledovala jen Bonnie a chvilkama i rozhodčí, aby věděla, co dál. Nakonec nás rozhodčí zastavila a všechny holky se postavili po "postojů".. On se tomu postoj ani říkat moc nedal, ale stačilo to. Panička se snažila postavit Bonnie tak, aby se dívala doprava, ale Bonnie se pořád otáčela a nakonec se otočila celá a zaujatě něco sledovala na opačné straně. Ale stačilo to k tomu, aby krásně stála a "pozovala". Na radu chovatelky, která stála za páskou, jsem ji takhle nechala.. Nakonec jsme dostali zpátky desky, jako první, a panička si myslela, že jsme třetí, protože dosud viděla, že se desky rozdávají "odzadu".. A k nim i tašku se vzorky krmení a 1,5 kg balení krmení pro štěňata. A jak toho měla panička plný ruce, tak přece jen nakoukla do desek, co tam máme napsáno. A v ten okamžik se jí rozzářili očíčka, protože našla, že Bonnie dostala Velmi nadějná 1. Očima hledala páníčka a když ho našla, ukázala mu palec nahoru, ale on to jaksi nezaregistroval.. Jenže Zuzka ráčková ano a byla to ona, kdo první nahlas řekl, že Bonnie je "první".. Panička s Bonnie čekali, až posudky dostanou i ostatní "štěnda" a pak se chystala odejít, když se naším směrem vydala jedna z paní, co seděli u stolu.. Nevím, jestli zapisovala, to jsem nějak nestihla zaregistrovat, ale byla to ona, kdy rozdával ceny.. A mířila naším směrem, tak jsem čekala, co se bude ještě dít..  A k našemu veeeelkéééému úžasu paničce podala "trofej", za první místo v třídě dorostu.. Malý stříbrný talířek.. Panička poděkovala a vyšla z kruhu, kde se na ní vrhli ostatní, kteří tam na ní čekali a fotili. Panička dostala od páníčka pusu a pak se všechno začalo chystat na balení.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bonnie, zuby!!!

Obrazek

Obrazek

Postoj

Obrazek

Obrazek

Naše první "trofej"

Ale panička ještě sledovala Duke, mámu Bonnie. Když odešli z kruhu i oni, vyfotila Bonnie a Duke vedle sebe.. Posudte sami, jak si jsou či nejsou podobné.

Obrazek

Pak jsme se rozloučili s chovatelkou, šli se konečně najíst, jak se vyjádřil páníček. Já jsem měla jasno hned, co si dám, paníček to šel vyzvednout a já hledala stůl, kam si sednem.. A jak jsem se tak rozhlížela, tak jsem uviděla Larýskovou a Piškotku, jak sedí u stolu a mají kafe, myslím.. Larýsek si šel ještě něco koupit, Bady a Fly se hnali za ní.. Fly táhla za sebou její batoh, tak tu jsem zachytila a "táhla" ji zpátky ke stolu, kde seděla Piškotka a ta nás začala fotit.. U některých fotek jsme se doma potom nasmáli. :-D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Pak jsme šli koupit Bonnie kožený obojek a krátké kožené vodítko bez ucha na výcvik, Lucka s Ivetou na nás čekali, protože jsme chtěli jít nechat psiska proběhnout na trávu za parkovištěm, ale když jsme pustili psiska, tak na nás "vyběhla" ochranka, že tam psi nesmí, že je tam "letiště".. Tak jsme přemýšleli, kde nechat psíky vyběhat, ale my (panička, páníček, Karin a Bonnie) jsme se rozhodli, že už pojedeme domů, protože jsme utahaní.. Pak jsme zaskočili k závěrečným soutěžím a rozloučili se s Verčou, Zuzkou a Alčou a jelo se domu..

Když bylo po všem, nechali jsme Bonnie vyfotit od Brita..Obrazek

Doma jsme všichni padli do postelí a pelíšků a spali jsme.. 

POSUDEK:

Mladá fena, dobrého tělesného rámce, s pěknou hlavou, výborně neseným uchem, skus nůžkový, chrup dosud ve vývinu, poměrně rovný hřbet s vyklenutou bederní partií, slabší předhrudí, výborné zaúhlení zadních končetin, srst mírně prokvetlá.

Rozhodčí: Z. Jandová

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozdrav

larysek , 15. 1. 2009 20:54

moc hezky napsane pekne a sem rada ze sem nezklamala a bylo vzruso tesm se na dalsi akce